Tiger Talks 2025:

Årets viktigste konferanse om inkluderende arbeidsliv: Arbeidslivet er en lagsport – hvordan kan vi spille ALLE gode?

Alle foredragsholdere stiller gratis, inntektene går uavkortet til Centrum Tigers. For å sørge for et best mulig tilbud for alle unge fra Oslo sentrum som trekker til Vulkanhallen hver dag.

  • Bjørn Arild Wisth

    Deputy CEO, Strawberry
    Strawberry fikk i 2023 mangfoldsprisen tildelt av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) Mangfoldsprisen deles ut til virksomheter som har utmerket seg for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Bjørn Arild Wisth var tidligere partner og administrerende direktør i Hartmark Consulting. Han har lang erfaring med rådgivning innen forretningsutvikling, strategi og ledelse for norske og internasjonale selskaper. Wisth er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo og University of Wales.

  • Tonje Brenna

    Arbeids- og inkluderingsminister
    Tonje Brenna er en norsk politiker som fra oktober 2023 er Norges arbeids- og inkluderingsminister i Jonas Gahr Støres regjering, og før dette var kunnskapsminister i samme regjering fra oktober 2021. Tonje Brenne og regjeringen la høsten 2024 fram en plan for å få flere i arbeid. “Tiden for et taktskifte i arbeidsmarkedspolitikken er nå. Over 600 000 står i dag utenfor jobb og utdanning. Mange av dem vil jobbe og vi må gi dem muligheten, sa arbeidsminister Tonje Brenna” da planen ble lansert, og la til at hun er spesielt bekymret over de om lag 110.000 unge som er utenfor jobb og utdanning.

  • Francine Mbanza Jensen

    Daglig leder, Unity Spark
    Francine Mbanza Jensen flyktet fra Burundi til Bergen da hun 18 år. Tjue år senere løfter hun frem flere flerkulturelle gründere.  Francine er også grunnleggeren av Unity Spark, en katalysator for gründere med flerkulturell bakgrunn. Hennes fagekspertise er flerkulturelt entreprenørskap, bærekraft og regional utvikling- Francine Mbanza Jensen er samfunnsviter og var tidligere leder for Empo Flerkulturelt Ressurssenter i Kirkens Bymisjon i Bergen.

  • Yama Wolasmal

    Journalist og programleder
    Wolasmal er oppvokst på Grünerløkka med foreldre og ti søsken. Han er født i Kabul i Afghanistan. Da han var tre måneder gammel ble han med på foreldrenes flukt til Pakistan. Han kom til Norge som kvoteflyktning i 1986. Han. Han har vært ansatt i NRK siden 2017 og har siden 2020 vært NRKs korrespondent i Midtøsten. Yama Wolasmal kommer hjem til Vulkan og Grünerløkka i juni om det er fredeligere i Midtøsten og tiden tillater det.

  • Sonja Skinnarland

    Arbeids- og tjenestedirektør NAV
    Sonja Skinnarland har jobbet i Nav siden 2007. Hun har hatt flere lederjobber for Nav i hovedstaden og kjenner byens utfordringer. Som arbeids- og tjenestedirektør har hun ansvar for mye av det som skjer i Nav-kontorene, og i hennes linje jobber det 9 500 medarbeidere.

    Noe av det aller viktigste Nav gjør er å hjelpe flere i jobb. Arbeid motvirker fattigdom, men arbeid handler om mye mer enn penger. På samme måte som idretten gir arbeid mestringsfølelse og fellesskap, og det betyr mye for folks identitet og mentale helse. Skinnarland er spesielt opptatt av å få ned utenforskapet blant de unge. Et ungt liv i utenforskap kan bli et langt liv i utenforskap, og det må vi gjøre alt vi kan for å forhindre.

  • Mette Kolstad Wiig og Rainer Henriksen

    Gjensidige
    Rainer Henriksen jobbet mange år i salg kundefront for Gjensidige, før han ble gradvis blind. Siden 2009 har han jobbet som salgscoach og trener i Gjensidigeskolen. Dette er Gjensidiges interne akademi, med over 100 000 gjennomførte kurstimer årlig. Hvordan var reisen for Rainer på vei fra et yrke til et annet, med nye rammer og forutsetninger? Hvordan bidrar han i dag når nye rådgivere skal gjennom salgsskolen og bli autoriserte forsikringsrådgivere? Og hvordan tenker Rainer, og leder Mette Kolstad Wiig, når de planlegger salgsskole i Sverige med Rainer som instruktør? Hør de fortelle med praktiske eksempler fra hverdagen, om hvordan det er å være blind på jobb i et akademi med stort trykk, og hvordan ledelse basert på individuelle styrker kan gjøres.

  • Sunniva Gylver

    Biskop i Oslo
    Sunniva Gylver ble vigslet som biskop i Oslo domkirke den 23. februar 2025. Ved siden av å virke som prest har Gylver tidligere ledet flere livssynsprogrammer på TV og utgitt flere bøker. Sunniva er også en aktiv samfunnsdebattant og vil på Tiger Talks møte Marco Elafadi til en samtale, som vil gi oss alle nye perspektiver.

  • Marco Elsafadi

    Konferansier
    Marco har vært konferansier på de to første utgavene av Tiger Talks, og alle tilbakemeldingene tyder på at han var ønsket tilbake av alle. Marco er en kjent profil innen det norske basketball-miljøet, med lang fartstid for flere norske basketballag. Han har også vært programleder i TV og på en rekke norske scener med sine foredrag. I 30 år har han jobbet med sårbare ungdommer på oppdrag fra barneverntjenester og kommuner rundt i landet. Marco er en formidler som skaper optimisme, inspirasjon og ettertanke.

  • Ali Mohammed

    Forfatter, snakker om inkludering og språk
    Ali Mohammed en kunnskapsrik og erfaren foredragsholder som både inspirerer og motiverer. Han holder foredrag om interkulturell forståelse, språk, inkludering og kunsten å møte hverandre som likeverdige. Ali kom som båtflyktning fra Somalia og over Middelhavet og bodde på Malta 5 år. Han jobbet med UNHCR og IOM som kulturformidler under oppholdet. Etter ankomsten tok Ali Norge med storm. Etter bare 10 år klarte han å ta fagbrev, fikk fast jobb og han har skrevet den mye omtalte boka «Griseflax», om norske ord og uttrykk på somali for å hjelpe innvandrere å lære norske språket.

  • Vaishali Lara Kathuria

    Seniorrådgiver i oljefondet (NBIM)
    Vaishali Lara Kathuria jobber med aktivt eierskap fra fondets kontorer i New York. Hun er født og oppvokst i Bergen med indiske foreldre og har bodd i India, Mexico, Argentina og Italia før hun i 2014 bestemte seg for å følge den amerikanske drømmen. Vaishali Lara er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH), og har i tillegg en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Columbia University.  For Vaishali Lara handler mangfold om å ha egenskapen til å se verden fra forskjellige perspektiver for å få et bedre inntrykk av det store bildet. Hun ser frem til å dele disse og andre refleksjoner, I tillegg til å bli inspirert fra både foredragsholdere og publikum, på årets Tiger Talks.